PÁCOLT SERTÉSKARAJ MEGSÜTVE TZATZIKI SALÁTÁVAL
Hozzávalók
Sült hús:
- 1 kg sertéskaraj
- 2 fej vöröshagyma- mustár
- fokhagyma
- só, bors
- oliva olajSaláta:
- 1 db. uborka
- 2 gerezd kisebb fokhagyma
- 375g joghurt (ízlés szerint tejföl)
- só, bors
Elkészítés
Minimum fél órával (inkább több) a sütés előtt elkészítem a páclevet: olaj, hagyma, mustár, fokhagyma, bors
A kiolvasztott húst vastagabb szeletekre vágom, kiklopfolom és a páclében, hűtőben megérlelem. Hatásosabb az eredmény érdekében én be is dörzsölöm a hús mindkét oldalát a mustáros trutymóval, illetve a hagymákat karikákra vágom és a hússal rétegezve helyezem el a páclében. Illetve mivel én imádom a csípőset, így egy-két chili paprikát is bele szoktam vágni. Ezután elhelyezem a hűtőben és hagyom a lében érlelődni.
Ezután 15-15 percet sütöm mindkét oldalát a húsnak, amíg ropogós nem lesz. (Flavourwave)
Miközben sül a husi, addig lereszelem az ubit egy tálba és jó alaposan megsózom. Kb. egy fél órán át hagyom állni, addig épp elég levet ereszt ki magából. Ezután leöntöm a folyadékot, majd hozzáadom a joghurtot, belenyomom a hagymát, majd alaposan megborsozom. Mire ezzel végzek, addigra a hús is kész lesz. Még finomabb az étel, ha a mosogatást másra hagyjuk! :)
i love fokhagymanyomót elmosni, 2 napig szárazon érlelve! :)
VálaszTörlés