2011. január 12., szerda

2. KEMÉNYÍTŐ NAP (2011.01.12)

RIZI-BIZI, AHOGY ÉN SZERETEM :)

Hozzávalók
- olaj
- 1 bögre rizs
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db. erős paprika (zöld)
- 1 csapott ek. só, petrezselyem
- 1 db. leveskocka
- 1 kis zacskó mirelit zöldség keverék /vagy 1 db. konzerv
- 1 db. leveskocka


Elkészítés
Felteszem az olajat főni egy közepes méretű lábosba. Amíg felforr, addig megpucolok egy  fej hagymát, illetve két felé vágom. Kimérek egy bögre rizst, amit szűrön keresztül tisztára mosok. Miután az olaj felhevült, ráöntöm a lecsepegtetett rizst, kicsit megkavarom, amíg üveges nem lesz. Ha már gyöngyöződik, akkor ráöntök két bögre vizet.  Beleteszem a leveskockát, amit érdemes kicsit a vízben fakanállal szétnyomkodni. Beleteszem a két fej hagymát és a paprika egy kis darabját,, lehetőleg minél távolabb egymástól. Beleszórom a csapott kanál sót, majd ráöntöm a zöldséget. Ezután jól megkavarom és üveg alatt hagyom párolódni. Eleinte nagy lángon megvárom, míg felforr a víz, utána azonban takarékra veszem. Kb. 20-25 percen hagyom rotyogni, mikor már nagyjából készen van, akkor leveszem a tűzről és még egy fél órát hagyom állni a fedő alatt.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése